.
У нас , на Україні, а особливо на Львівщині, до сьогодні бережуть звичаї Різдва. Ми приїзджаємо до мами, а вона, готує багато страв щоб було що поставити на стіл. На святий вечір, на столі мають стояти піні страви, без м'яса, а вже на другий, третій день свят, столи повинні бути заповнені різноманітними стравами, щоб стіл був багатим. Так було від бабусі, прабабусі.
Молоді господині в деяких хатах також так готують, а особливо по селам. Але в місті, вже не кожна жінка буде стояти і готувати цілий день і ніч, щоб потім ця їжа марнувалася.
Адже готували так багато здебільшого тому колись, що не дозволяли собі лишнього на протязі періоду між святами, тому хотіли і бажали багатого столу на слідуючий рік.
Я все-таки вважаю що готувати більше, ніж можна з'Їсти, а також їсти, більше , чим може "влізти", не правильно. Це стрес для шлунка. А особливо тим , хто перейшов на здорове харчування. Так як я.
Сьогодні знову подаруночки.
Немає коментарів:
Дописати коментар